10.03.2020 г., 17:24 ч.

В Пустинята...2 

  Поезия » Друга
537 0 0

 

В Пустинята...2

 

В някакво Безвремие измислено

някога суетно преживях

и любовта, и тръпките ѝ вихрени,

но ме затресе скука и от тях...

 

И закопнях за Нов живот, като в легендите,

естествено и с Царска дъщеря,

когато се разправя и с последните

чудовища във омагьосаната пещера...

 

Ала навярно пътя съм объркал

и ето ме в Пустинята сега,

а в пясъците там самотен щъркел

единствената връзка е с брега...

 

... но дните се превръщаха в години,

о, Гóсподи, къде се озовах!...

... И по причини трудно обясними

със Дявола отново се венчах...

 

Едно време в Пустинята

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??