29.01.2019 г., 1:48 ч.

В ръцете на океана 

  Поезия » Пейзажна, Друга
319 2 0

Пусни натежалите с времето вече мечти,
на брега сред миди и водорасли ги положи.
Вземи малко пясък и ги зарови -
океана ще ги прегърне, почакай, погледни...

 

Ръце оставени на морския бряг,
търсят ли, търсят ли във вълните нечии образ.
Ослушва се тялото за нечии глас,
търси безнадеждно в пустинята - вода,
треперещо, очаква дъжд наместо сняг.

 

Пусни отминалите с времето разбили се морски звезди, 
остави океана да ги вземе в шепите си.
Зарови в пясъка далечните минали дни,
глава вдигни и погледни - пеещите сирени.

 

С бавни стъпки към океана пристъпи,
в ръцете му се остави - да те прегърне. 
С прилива - за последно онзи образ си представи. 
С отлива го пусни да си върви.

 

Не търси в пустинята - вълни.

Не чакай дъжда в сняг да се прероди. 
Океанът не връща обратно оставените спомени.

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??