16.06.2021 г., 13:50 ч.

Вашето момче 

  Поезия
252 4 5

Аз съм дух, затворен в тяло, и съм тяло за душа.
Аз съм топло одеяло и красива светлина.            
Аз обичам да обичам. Аз словата си редя.
Те на пролет ви приличат и на стръкче топлина.           

Аз понякога потъвам, но изплувам смело пак.
Аз в тегобите се спъвам и изправям се на крак.
Аз умея да прощавам и внимавам с кой мълча.
Аз не смея да ранявам с реч човешката душа.

Аз спасявам тишината и се грижа за страха.
Аз раздавам добрината и се движа към света.
Аз дерзая и милея утре всеки да е сит.
Аз Мечтая и Живея – дъх на клечица кибрит.

Аз възпявам кръговрата и подавам му ръка.
Аз пленявам самотата и познавам любовта.
Аз летя: словесно птиче, и съм радост на дете!
Аз творя и ви обичам! Аз съм вашето момче!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??