2.05.2020 г., 1:32 ч.

Вдъхновение 

  Поезия » Любовна
938 1 1

 

Какво е вдъхновението?
Действие или желание? 
Или просто да извикаш
към някого с обожание?
Да тичаш и да тичаш,
без да знаеш накъде,
споменът напомня на лилаво,
изящен като твоето сърце.
Но не е благосклонна съдбата,
колкото и да е пълна душата,
едва ли ще те забрави някога,
влюбена в хубавите ти очи.
А копринен фин конец,
връзката самоотвержено държи,
и не може да се отреже,
от диамантена ножица дори.
Но вече чувствам,
нагълтвам се с вода,
мисля че ще се удавя,
пленен от твойта красота!
И когато накрая,
настъпи новия ден,
с надежда ще очаквам,
пак да танцуваш със мен!

 

П.С. Ще се радвам да получа обратна връзка за стихотворението. Благодаря. 

© Petar Donev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хм, интересно ще ми е.
    А вдъхновението не е нито действие, нито желание, но това е само мое мнение и нищо повече
Предложения
: ??:??