15.04.2021 г., 13:10 ч.

Вечер на спомените 

  Поезия » Любовна
227 0 0

 

Вечер на спомените

 

Отново есен... Вечер... Самотата

на паметта във „белите полета“

се блъска ката птици в тъмнината,

но вечерта сезонно е проклета...

 

Из Хаоса на Миналото бродя –

но там не търся ходове погрешни...

Аз пак съм сам... Свидетели не водя –

днес бившите трагедии са смешни...

 

Не правя преоценка на живота –

ненужна никому,безсмислена.

Какво успях?... Какво до днес не смогнах?...

Кое реалност бе?... Кое измислено?...

 

Ефектните жени, които любих

изчезнаха като мираж в пустинята –

дори и споменът за тях изгубих...

... Нестъкван даже огънят изстива...

 

Макар тревожно, щуро и хазартно

и да живях – понякога печелех!...

... А днес си искам любовта обратно

и жените, със които я споделях!...

 

14.04.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??