Вечер на спомените
Отново есен... Вечер... Самотата
на паметта във „белите полета“
се блъска ката птици в тъмнината,
но вечерта сезонно е проклета...
Из Хаоса на Миналото бродя –
но там не търся ходове погрешни...
Аз пак съм сам... Свидетели не водя –
днес бившите трагедии са смешни...
Не правя преоценка на живота –
ненужна никому,безсмислена.
Какво успях?... Какво до днес не смогнах?...
Кое реалност бе?... Кое измислено?...
Ефектните жени, които любих
изчезнаха като мираж в пустинята –
дори и споменът за тях изгубих...
... Нестъкван даже огънят изстива...
Макар тревожно, щуро и хазартно
и да живях – понякога печелех!...
... А днес си искам любовта обратно
и жените, със които я споделях!...
14.04.2021.
© Коста Качев All rights reserved.