25.10.2020 г., 2:41 ч.

Велурени обувки с ток 

  Поезия » Гражданска
165 0 0

Стар гардероб с багаж непотребен,

с дрехи скътани от младини…

Снимки разпилени от живота семеен,

играчки, дрънкулки от отминали дни.

 

А на дъното – прашна кутия.

В нея - обувки от черен велур …

Спомням си, прилежно бях ги увила -

с ток висок и с лачен контур.

 

Ех, ако биха могли да говорят

за  танците луди, за бурния рок…  

Краката не спираха да танцуват,

обути с обувките, с високия ток!

 

С тях се чувствах дръзка, окрилена,

танцувах чак до сутринта …

Сега без тях се чувствам …  уморена,

и питам …аз ли съм била?

 

Какво говоря!!! Уморена? Не!

От танците умора няма!

Решение, обаче, взех,

че трябва генерална смяна.

 

С обувки спортни днес излизам,

понякога – сандали с нисък ток.

Причини – много, няма да ги коментирам…

Благодаря на спомените в оня гардероб!

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??