ВИНАГИ ДОСТОЙНО
Достойно за всички нас е времето.
Каквото посяхме, това ще пожънем
и какви майстори сме в лицемерието,
щом с възмущение наум само да викнем
можем и щом на ход е примирението.
Уж, борим се с лошото - в нас и наоколо
и добро, с мъки човешки, раждаме.
После да се търкаля като колело,
с жал, по друмища прашни го пускаме,
но обезателно път ще му препречи зло.
Винаги с душата единствено страдаме,
за здраве телесно тя е барометър,
за чувствата също, които отглеждаме
и доброто мерим с тях метър по метър,
вместо безмерно от сърце да раздаваме.
© Весела Найденова Всички права запазени