15.01.2018 г., 0:36 ч.

Вината в нашите звезди... 

  Поезия » Любовна
585 2 3

Вината в нашите звезди...

 

Виновни са звездите ни, че греят

и ни обгръщат кротко с топлина,

че тихичко във сънища се смеят,

преплитайки мечтите с тишина.

 

Разбират наште вятърни посоки

по някакви сакрални правила,

очите им неистово дълбоки

ни сбъдват сред вселенска синева.

 

Превръщат ни във песен и молитва,

във огнено очакване за дъжд,

понякога в забравена реликва,

открита във безкрая отведнъж.

 

Те просто са пазители за вечност

на нашата представа за любов,

изпълнени със тиха бяла нежност

над нас посипват своя благослов.

 

Ще се изгубим в тяхната окръжност,

разперили в безвремие криле,

попили от космическата мъдрост,

ще пренапишем общото небе.

 

14.01.2018г.

Елица

© Елица Георгиева Всички права запазени

Вдъхнови ме романът "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??