16.12.2015 г., 7:47 ч.

Вкъщи 

  Поезия
265 0 0

 Вкъщи...

 
Да те докосне полъха на вкъщи,
на онази черна, истинска земя,
сърцето ти, препускащо със вълци,
да спре от щастие и топлина...
 
Да те посрещнат старите на прага,
да те прегърне пак онази миризма,
И като загубено дете да се зарадваш,
на бялата пораснала бреза...
 
Домът ти помни тихите ти стъпки,
сърцето помни ритъма на този дом,
и лудо в гърдите ще препуска,
като пеперуда, освободена от затвор.
 
И вече имаш всичко, вече си богата,
защото най-накрая си си у дома,
в прегръдките на мама и на татко,
И вече имаш всичко.... У дома...
 
Диана Димитрова
 
 

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??