21.08.2020 г., 12:36 ч.

Врабчето - танцьор 

  Поезия » За деца, Друга
869 2 6

В гората, над китно градче,

във клоните стари на бора.

Живяло чудато врабче,

танцувало то без умора.

 

Размахвало тънки крилца,

главицата клатело в такт.

Пристъпвало фино с крачка

от сутрин до сив полумрак.

 

И ето незнайно и как,

за него научил ловец.

Хванал го, сетне във сак

занесъл го в своя градец.

 

Направил му клетка от злато,

през час го хранел богато.

И искал от него едно -

с танц да го радва, с танго...

 

Така отминало време,

врабецът скоклив напълнял.

Научил се вечно да дреме

и в дрямка сънлив си лежал.

 

Ловецът поклатил глава,

отключил клетката в миг:

"Е, хайде! Върви си в гората,

щом станал си толкоз велик!".

 

С мъка врабчето излязло,

погледнало плахо встрани.

И в опит да литне напразен

се върнало пак да лежи.

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??