21.04.2010 г., 20:33 ч.

Времето 

  Поезия » Друга
593 0 0

Уж времето лекува, чух,
уж болката умира с дните,
очаквах облекчение, не идва
и нощем окото ми не мигва.

 

Живея в настоящето на минало,
търся грешките изстинали,
нямам отговор за всичко,
чакам да остане мъртва птичка

 

онова, дето ме кара да летя,

а даже нямам сили да вървя,
стъпвам по пътека неотъпкана,
вълните се разбиват в пристана,

 

в пристана на спомени изсъхнали,
в съзнанието си късам бурени,
 поливайки с горчивината смътното -
загнездили се плевели в безплътното.

 

Не ща да се задавям в мислите,
искам да съм себе си, предишния,
не ща да се подвеждам по заблуди,
неистински осмисляли деня ми.

 

А времето тече си пак в посоката
изконна, без да подозира мъката,
тъй хладно се събрала във сърцето
на момчето, реело се някога в небето.

© Саит Граховски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??