7.10.2023 г., 20:11 ч.

Все още е лято 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Друга
212 2 9

Небето все още си пази нюанса на най- нежното синьо,

все още по прашните пътища лятото носи си свежестта

и звездите нощем гледат с усмивка към морето любимо,

както ти ме поглеждаш и за теб съм мечтаната нощна звезда.

Полята си пазят капките бисерни по тревата с роса,

все още с‘ симфония чудна щурците огласят безкрая

и ухае на лято в тази мека постеля от полски цветя,

с теб двама посрещаме утрото в люлка от нежна омая.

Все още е лято, а до нас есента с бавни стъпки върви,

измореният вятър разрошва килима от есенно злато,

под тази пъстра завивка сме скрили нашите топли следи,

вървим през сезоните двама и носим в душите си лято.

 

07.10.2023

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??