26.08.2008 г., 10:22 ч.

Вяра имам 

  Поезия » Гражданска
921 0 4
 

     Вяра имам

 

Омръзна ми да съм на косъм,

надеждата ми да убиват,

чужди грехове да ме износват -

отчаян днес е всеки оптимизъм.

 

Колко пъти вяра имах? -

нямах хляб да я нахраня.

Колко оправдания намирах? -

надежда мъничко да ми остане.

 

Трябва ли да се продам напълно

на дявола, рогата му да хвана,

той ли вярата ми ще обърне,

когато сътворена съм във рана?

 

Омръзна ми да съм търпима,

щом храма някой ми ограбва,

когато се краде за трима,

дори душата ми обраха.

 

Ако някой светлината вижда

и надежда мъничко му стига,

за да каже „Вяра имам"

със отчаян оптимизъм.

 

 

 

 

© Петя Данаилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??