13.03.2008 г., 16:13 ч.

Вярваш ли 

  Поезия
1139 1 6
 

Вярваш ли?

 

 

Вярваш ли, че има още

нежен допир и целувка от любов,

издайнически погледи, люлякови нощи,

трепети младежки в този свят суров?

Вярваш ли, че още има

Страх от самотата на деня,

от воя на люта и жестока зима,

от силата на неизбежните неща?

Вярваш ли, че може някой

до тебе кротко да приседне

и без излишни думи всякакви

на рамото да ти даде да се облегнеш?

Знаеш ли, аз още вярвам

в силата на човешкото ни „аз",

в страха от нищото, в чувствено „оставам",

в нежни думи във ужасен час!

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??