21.10.2018 г., 1:42 ч.  

Вeтрe... 

  Поезия » Пейзажна, Друга
592 3 7

Какво си ти?! – немирно-волен въздух,

решил платната земни да надуе?

От запад ли ще дойдеш или изток –

изпъваш клони и дървета брулиш!

 

Косите ще разрошиш на момиче,

попътно ще изпратиш платноходи,

с крилете си ще вдигнеш всяко птиче,

по твоя път хвърчило ще разходиш.

 

А после облаци ще ни докараш,

навъсени – до кост да ни измокрят,

след туй като в игра ще ги разкараш,

лъчите слънчеви за да ни стоплят.

 

Със тебе семената ще пътуват,

ще се заселят в нови жадни почви.

Напролет цветове там ще флиртуват,

ще украсят нашите дни и нощи.

 

Не спирай ветре, пей си свойта песен,

прогонвай суета, завист, омраза.

И нищо, че вилнееш, че е есен,

от тебе аз доброто ще запазя!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??