Прелиствам пак онази стара книга
която тихо баба ми четеше,
все същите герои там откривам,
но баба днес я няма! Просто... беше!
Басмената ми рокля в гардероба
навярно още чака да я меря,
а помня как си криех там, във джоба –
вълшебства! Искам пак да ги намеря!
Прерових на тавана и в мазето,
надникнах даже в куклената къща!
Вълшебствата били са ми в сърцето
и вече няма нужда да ги търся!
© Руми Всички права запазени