31.10.2022 г., 19:11 ч.

Върху лист от есенна бреза 

  Поезия » Строги форми
475 6 11

ВЪРХУ ЛИСТ ОТ ЕСЕННА БРЕЗА

Не остана какво да делим.
Може само да си споделяме –
как въздиша добрият комин
и димът му в небето се стели,

как последният стих е сълза
и е писан с дъждовни пунктири,
и в листенце от златна бреза
прекосява небрежно баири –

да ни топли през дългата нощ
в страховитата съскаща зима.
Зная аз – любовта още има

две магични кристалчета мощ –
да припомнят, че с теб съм, любими,
и към залеза крачим двамина.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??