10.07.2013 г., 7:52 ч.

Юлско утро на Бургаския бряг 

  Поезия » Пейзажна
672 1 0

                                             Юлско утро на Бургаския бряг

                                                                          

                                                    Тихо уморени вълни,

                                                    след дългия си воаяж,

                                                    целуват с влажни устни

                                                    златистия пясъчен плаж.

                                                                

                                                   Въздухът е с омаен аромат -

                                                   на водорасли, влага и цветя.

                                                   Предвещава утро на Бургаския бряг

                                                   на изток бледата зора.

                                                             

                                                   Гаснат като огнени искри

                                                   звездите в лазурното небе.

                                                   Чезне пътеката на лунните лъчи

                                                   в огледалото на спящото море.

                                                          

                                                   Тънка, ефирна мъгла

                                                   пълзи по брега - омара.

                                                   Мостът със закотвена снага

                                                   без хората пустее и отмаря.

                                                                

                                                   Застанал на черните скали

                                                   маяка оглежда далечината.

                                                   Моряшките изгубени души

                                                   сякаш търси в тъмата.

                                                                 

                                                  Кораб край него, запътил се бавно,

                                                  към пристана да намери мир,

                                                  след скитане дълго и славно

                                                  по безбрежната океанска шир.

                                                                            

                                                  Слънчев лъч засиява.

                                                  Чуват се птичи трели.

                                                  Самотна пейката остава

                                                  след влюбените закъснели.       

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??