3.02.2019 г., 17:09 ч.

За любовта 

  Поезия
434 4 6

 

Не можем да измерим любовта.
Тя няма си тегло. И няма име.
Пулсира с неизменна красота
като сърце - така неустоима.

 

И няма форма любовта. Ни цвят.
Но свети във неоново зелено.
Със дивия си стряскащ аромат
докрай изпълва световете в мене.

 

Като отпита в нощите тъга,
очаквано напразно обещание,
картина, пребледняла от нега
и дрезгаво от  черна страст стенание.

 

Не, не търсете никакъв баланс.
Нито с аршини стари я мерете.
Тя просто е полуда. Пропаст. Транс.
Най-чаканият дар от боговете.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??