13.12.2012 г., 16:17 ч.

Зад предела 

  Поезия » Любовна
606 0 9

 

 

Може би във едно догоряло безвремие

някой моето връщане чака…

И съблича нощта, щом е дал, без да вземе

скрита жажда за пристан и стряха…

 

А навярно защото е пазил тъгата си

като камъче в тръпнещи длани

днес със моето име кръщава зората…И

ме търси във нови мечтания.

 

Може би във едно помъдряло безумие

този свят по-различен осъмва.

И в очите на мъж, след среднощтно будуване

търси огън , когато е тъмно…

 

Може би…А дали ако аз се открия

зад предела на древно наричане

ще съм тази, която отново ще пиеш?!

И която до смърт ще обичаш…

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??