Живея аз в квартал "Надежда",
но няма признаци изглежда,
че моят край ще се оправи
и кривиците да изправи.
Замръквам и осъмвам вече
със болки в гърлото, човече!
Без глас останах да говоря
и най-накрая ще го сторя.
Ще го направя. Заслужава!
Напускам своята държава.
На път съм вече за чужбина.
Готов съм, Боже, да замина.
И хляба там да си изкарвам,
и доход твърд да си докарвам.
Защото милата Родина
по пътя с мене се размина...
© Никола Апостолов Всички права запазени
Радвам се, че харесахте написаното!Сърдечни поздрави от мен и
хубав ден!!