20.01.2008 г., 14:23 ч.

Залез 

  Поезия » Пейзажна
639 0 20

Жълтее като злато палещият пясък

и дюните с изсъхнали тръстики...

 

Синеещи с примамлив блясък,

вълните разлудувани се скитат.

 

В гонитба яростна се мръщят

чайките, летящи из простора.

 

Рибарите от улов се завръщат,

вървят, усмихват се и спорят.

 

Водата бавно-бавно се процежда

от мрежите, простряни на земята.

 

Клиенти рибата оглеждат,

която в лодките безпомощно се мята.

 

Разстила пелерината си мракът

и тихо шепне трепетният мир...

 

На сутринта рибарите не чакат,

завръщат се в синеещата шир.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??