5.06.2011 г., 12:23 ч.

Засаждане на лалета 

  Поезия » Друга
1404 0 7

Какво се прави
в пролет като тая -
напираща на пъпки да се спука?

Какво да правя
с толкова раздяла,
която в празнините ми просмуква?

А хумусът
е толкова изпръхнал,
подхранван от погребани емоции,

разбиващи
представите за другост
в една надежда с толкова въпроси.

Припомням си
извечните клишета,
че в пролетта се раждал кръговратът.

Но само в луковици
от лалета
засаждам си отново самотата.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??