19.06.2008 г., 10:50 ч.

Защо ли... 

  Поезия
628 0 11

Защо ли

всичко се разбира през нощта...

И колко страшно е сама

илюзията да убиеш.

Но ако само тя ти е останала,

къде ще приютиш живота си...?

В капана на отминалото време

се крият хиляди примамки.

Припомняш си добрите дни,

намираш там любов

и без да знаеш, че денят е лош,

отново я раздаваш.

Приют е нужен на душата ти,

но там, където спреш,

все има някой друг...

Какво все пак ще ти остане -

да молиш Бог

да ти даде прозрение

да различиш

илюзията от доброто...

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??