23.02.2008 г., 8:43 ч.

Защо му е на агнето намордник... 

  Поезия » Друга
1371 0 40

Видях те, Боже. (Сигурно съм луда).
Измислях те, преди да те повярвам.
Изглеждаше спокоен. И ненужен.
Най-белият от всички мои гарвани.
Поисках много. Бях нахално-горда.
Сега на колене те опознавам.
Защо му е на агнето намордник,
щом само тръните го увенчават...?
Не ми помагай. Няма да се раждам.
И няма да възкръсвам като тебе.

 

Зачената съм ей така, от жажда,
и мога да умра. Но като лебед.

 

2006

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??