24.10.2007 г., 22:43 ч.

Защо са им... 

  Поезия » Друга
910 0 15

Видяха как огньове се родиха

над хълма, от зелено напращял!

И пламъци небето озариха!

Светът им беше нов.

И беше цял.

И чуха ветровете да препускат

над техните отрудени тела!

Сърцата на вулканите дочуха!

Как блъскат прекипелите сърца!

Ухание на пръст и кръговрати

се вмъкна в съвършения им ред!

Над тях небето синьо се разклати

и сякаш се сдобиха със криле!

Блажено утро!

Ражда се Земята!

И мравките са тръгнали на път!

Не питат те защо са им крилата,

щом само им тежат.

И не летят...

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??