25.01.2013 г., 20:15 ч.

Защо се нараняваме 

  Поезия » Гражданска
1120 2 8

Защо се нараняваме, приятели,

със спорове ненужни, смешни,

доказваме си колко сме влиятелни,

находчиви и умни, безпогрешни.

 

Защо уверени, че винаги сме прави,

записваме "победа след победа",

защо оставяйки добрите нрави,

забравяме, че Времето ни гледа.

 

Какво печелим от двубоите -

"издигаме се в своите очи",

а после - въпреки че сме "героите" -

усещаме - "победата" горчи.

 

Защо се нараняваме, приятели,

не е ли време да си подадем ръце,

да станем пак деца - мечтатели,

да бъдем утре със едно сърце.

 

Да бие то и да отмерва дните

на нашето съжителство -любов.

Приятели, да сложим края на войните

и да се вслушаме в Космическия зов.

 

© Таня Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??