20.05.2017 г., 22:34 ч.

Защото... 

  Поезия » Философска
716 2 5

Защото не успявах да се впиша

във оня свят, на сивата бездушност,

край ъглите си не търпях безличие,

не се научих да съм благозвучна,

компромиси защото не направих

с душата си, не смених я за слава,

пътеки свои вечно аз проправях,

защото не обичах да съм „права”,

Защото съм „бодлива” и защото

в безсмислието смисъл ще намеря,
ще продължа да вярвам пак в живота,
дори сама да съм – ще оцелея!

 

Таня Симеонова

14.11.2016г.

© Таня Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??