10.11.2009 г., 12:39 ч.

Затова, сине, затова 

  Поезия » Друга
808 0 13

Изгубил

Вълчо апетит.

Добил

вид на пребит.

Толкова бил зле,
че щял да умре.

Майка му го видяла.

Над него застанала

и тъжно заплакала.

Вълчо я погледнал

и тихо ù прошепнал.

- Помоли се, майко,

на Бог - да оживея.

Не плачи, майко,

той ще ми помогне

да оцелея.

- Сине, сине, сега,

когато си в беда,

никой не ще те разбра.

Не си направил и една добрина.

Приятел нито един нямаш,

а неприятели много имаш.

Колко животни си разкъсал,

колко злини си причинил!

Кой сега ще ти помогне,

като само си вредил?

Затова плача, сине, затова.

 

 

© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??