Молитвено протягат клони към небето
в студената и анемична светлина
голи, призрачни дървета,
оплаквайки поредния си листопад...
А зимата стои на прага
като премръзнало, бездомно куче...
Трохи любов и късче нежност и предлагам,
да опитомя глада и ненаситен, вълчи...
Но зимата е гладна още. Вие
отвързан северният вятър...
Душата ми оглозгва... Чувствата ми пие...
И иска огнената кръв на лятото...
© Нина Сименова Всички права запазени