***
Чета в момента книжка тънка,
чета и плача сам в нощта,
защото скромната й плънка
е пронизана от любовта.
Разправя се за двама млади,
които по случайност или съдба,
събрали се, живели със наслада
и така обичали се до смъртта.
Прочетох я и пак я препрочитам,
книжката, изпълнена със красота,
такъв живот аз предпочитам,
да изживея със любимата жена.
© Балрог All rights reserved.