***
Човек се ражда бял
като листата на тетрадка, като бистрата вода.
Порасва, после прецъфтява -
изписан, изподраскан на дявола от вещата ръка.
***
Нощта пада и се дипли на къдрици.
А усмихнати звездици
поглеждат с укор майката земя,
обител и олтар на любовта.
© Свободей Огражденец All rights reserved.