Mar 14, 2023, 11:42 PM

* * * 

  Poetry » Other
175 5 7

 

В пъпка на роза затворих горчивия смях,

който понякога като градушка посича –

колко невинни мечти като пух разпилях.

Плува в сълзите ми образ на малко момиче.

Още пресичам в съня си онази река,

дето бучи и разделя ума от сърцето.

Искам греха от душата си да съблека,

да я изчистя от всичките болки проклети,

за да премина оттатък на другия бряг,

с цъфнали рози и ириси сини опасан,

да ме погали на детството полъха благ.

И да си спомня, че този живот е прекрасен!

 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??