Обичам те, а ти не ме обичаш!
Не знам защо и за какво,
но забрави да изричаш
нежни думи в нашето легло.
Протягам се да те прегърна -
ръце да стопля в твоите ръце,
но няма кой да ми отвърне -
бездушно е отсрещното сърце.
А да погаля искам само
със нежна ласка твоята коса,
но удря се ръката ми във рамо...
защо обърнал си ми гръб сега?
Изричам тихо колко те желая
и как ми липсваш всяка нощ,
но за това душата ти нехае...
безчувствието реже като с нож.
Гори душата, тялото копнее,
сърцето ми мечтае за любов,
но пожарът тихо ще изтлее
без пламъка на огън нов!
17.11.2005г.
© Петя Стрелчева All rights reserved.