May 27, 2007, 7:33 PM

* * * 

  Poetry
636 0 6
 

В нощите черни търся бяла душа

И в набръчкано чело - усмивка

Във виелици снежни търся цветна дъга

И  пожар в леден къс да намеря

До безплодно дърво рой пчели да жужат

До пресъхнало езеро-лебед

И до слънцето ярко да засвети звезда

и нощта и деня да се слеят.

И лодка самотна да намери весла

И обратния път да намери

И да няма човек със самотна сълза

И да няма измамни химери

Още търся посока в безизходен път

Още чакам от тишината слово

И в гората изсечена още търся живот

И любов да възкръсне отново

Още чакам за живота да намеря седло

И в степта нежно цвете все диря

Още чакам в сърцето ти да покълне любов

Още чакам зелена пустиня

Още отговор търся на небивал въпрос,

а въпросите смесвам с обида

Още опити правя... ех, че чудо едно...

Всеки ден търся в друг 
                       част от мен
да открия!

© Калина Игнатова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??