May 19, 2011, 2:17 PM

**** 

  Poetry
707 0 0

 

****

 

Какъв е смисълът да можем

да нарисуваме дъгата,

когато ти зазида  друмите,

а аз потърсих цвете за упойка.

 

Какъв е смисълът да можем

да полетиме до звездите,

когато аз се вричах в тебе,

а вените се вливаха с отрова.

 

Сънувах огън и чертаех полет.

Събирах ти цветя и в студ се гърчех.

Пиянството – една горчива сладост,

застла и дните с острите си тръни.

 

Да спра дотук е като мъртва зона.

Да искам... е като последно сбогом.

Прозорецът е счупен от натискане

и вече нямам хапчета за болка.

 

03.01.11г

 

           

 

© Василена Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??