Разцъфнала пъпката -
в роза се превръща.
Обагрена в цвят
разцъфва от допира на устните.
Дъхът я съживява.
Разлюлява гръдта.
Ръцете оставят
отпечатъци по кожата,
алени петна,
листа от рози...
Копнеж,
докосване и сладост,
дарена от устните.
Радост и мъка,
жажда и огън,
тишина и стон.
Владееш тялото,
опиваш ума.
Откъсната пъпка,
нежно разлистена.
© Гергана Димитрова All rights reserved.