Apr 27, 2013, 12:05 AM

А аз навярно... 

  Poetry
1005 2 4

 

Оттук нататък мислите  заключвам –

на тайно място ще си ги складирам.

Не ме вини – аз просто ти се случвам.

Тепърва отговорите намирам...

Уж трябва да си тръгна, а оставам.

Поставям си решетки. И забрани.

В противоречията  си  изтъкавам

най-страшната си тайна – любовта ми.

Да, чувството, което е по-страшно

от всичките стихии  на природата.

Политнах безразсъдно в настоящето,

забравила „какво ще кажат хората”.

И още нещо много ми се иска,

то също е до лудост  безрасъдно -

ако го чуеш,  няма да ти стиска

дори да помечтаеш да се сбъдне.

И него пъхам в папката със тайни.

Дано  не го прочиташ във очите,

че моите са толкова издайни,

дори когато в тъмното са скрити.

Такава съм – кълбо с противоречия.

В очите ти е моето убежище.

Но те...  сега са толкова далече,

че хапе страшно думичката  „бъдеще”.

Да можех да заспя... Като във приказка -

там тайните са строго забранени,

не се използват думи като „никога”,

и главните герои са засмени...

Но аз съм тук - на шумното кръстовище,

готова чувствата си да заключа...

Ти чакаш ме на южното пристанище,

а аз навярно... няма да се случа.

 

Павлина Соколова

 

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Е, де, а на мен викаш стига с това "не бива"
    Пази си убежището
  • ...
  • Прекрасен стих, Пав!
    Поздравления!
  • А ти навярно... вече си се случила!
    Забелязала съм, че истинско вдъхновение се получава и истински хубави стихове се раждат основно в два случая - или когато човек е много тъжен, или когато е безумно влюбен
Random works
: ??:??