Колко пъти искаш да ти кажа,
че съм паднала по теб?
И с колко жестове да ти докажа,
че с моя интерес отдавна си проклет?
Защо ти трябва да го правя -
на земята няма да съм дълго слязла,
в любов от страх умирам, че ще се удавя
и литвам скоро, за да се опазя!
Десетки пъти съм се влюбвала така –
безумно, диво, страстно и лъстливо.
Но никога я няма обичта,
а само страст и луднало либидо.
Кому е нужно да се лъжем,
че в бяло съм светица,
не бъркай перушината с ореол,
защото аз съм просто птица!
Крилата да летя далеч ме молят -
тях пред сърцето предпочетох.
Държат ме винаги в полет.
И в облаци душа заплетох.
За хората любов е да летиш -
за мен е - да си паднал ниско.
И лесно можеш да си го спестиш -
не идвай твърде близко.
Птиците сами умират – вярно,
но е в полет, с разперени крила
в пространството безкрайно -
смърт в красива синева!
Пък тогава – нека съм сама!
А влюбените как умират?
Не умират, ами вечно тлеят!
Хванали ръце, а се презират!
На смърт миришат, ала уж живеят.
Взимайте си любовта –
птиците да летят завинаги умеят!
Колко пъти искаш да ти кажа,
че съм кацнала до теб?
И с колко маха на крилете искаш да докажа,
че ме чака нов полет?
Някъде далеч нагоре,
защото птиците сами умират,
а аз за смърт се моля,
небесата си ме прибират.
© Росица Саси Дамянова All rights reserved.