А как не си отива лятото.
Не си отива -
развява пъстри рокли
по тротоарите на малкото градче,
потъва в момичешките смехове,
на криеница с вятъра играе
за малко в кестените прецъфтели,
луната спуска му въже,
нагоре към звездите се катери...
Не си отива лятото,
о, не, и има още, още -
любов и смях, и малко жал,
и мъничко тъга -
ще дойде есента,
но не сега, о, не сега...
© Мая Тинчева All rights reserved.