Sep 27, 2012, 10:29 AM

А къде е Винету? 

  Poetry » Humour
567 0 3

 

(из цикъла "Вицове в рими")

Една позната – видна журналистка
от медия, която по понятни
причини ще прикрия – без да иска
навярно, но е много вероятно

да беше и нарочно, ми разказа
история за двама депутати.
Кои са те, във тайна ще запазя,
но само ще подскажа, че в дебати

не са се изявявали, обаче
са винаги на линия, когато
„анблок” ще се гласува нещо... Значи
били в кафето тези депутати

и нещо си хортували. Неволно
заслушала се моята позната
и чула как мърмори недоволно
единият; „Да знаеш, че егати

досадата е тази книга... Вече
сто страници прочетох... само скука...
а уж Карл Май... но много е далече
от Винету... направо за боклука...”

„А как се казва?” „Някаква си „Тайна
на златно цвете” – рекъл депутата.
„Я покажи, ако е в теб случайно!
Но тука пише Юнг... Карл Юнг!” „Егати,

затуй ли значи нищо за войната
из прерията няма в тази книга!?”
Това разказа моята позната
и аз ви преразказах. Толкоз. Стига.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??