Jul 18, 2013, 10:24 PM

А пък сутрин 

  Poetry
665 0 6

А пък сутрин лятото е тънко
като водна лилия на допир.
Дипли светлината меки гънки
в своя благ преразказ на потопа. 

А пък сутрин искам да се гмурна.
Мисълта дълбоко да удавя
в листи - разлюлени абажури
чак до цветно дъно от тинтява.

А пък сутрин искам… сутрин само
да е чак докато свечеря се.
Да ми бъде лятото пижама
докато платът ми вехт се скъса.

© Мария Иванова Фьон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??