Лятна нощ.
Тишината
сънищата
не тревожи.
Топлата луна
е заченала
любов -
кръгла е
от тежестта й.
Тих ветрец
отвежда
в нечии покои.
Кротък шепот
изведнъж
ще изсипят
капчици дъждовни.
Не тъгувай,
с песен за любов
лятото
ще те посипе.
Двама ще запеят.
Ще заспят звездите.
И под лунния покров
над морето синьо
тишината ще се сипне...
Весела ЙОСИФОВА
2013 г.
© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.