Вървя сама в гората,
загледана в безкрая -
роклята ми влачи се
по мокрите листа.
Мъглата бавно, бавно
се сгъстява -
привиждат се отдавна
забравени лица.
Гората - дива, пуста,
уж заспала -
протяга своите ръце.
С познат глас
ме упоява -
магия древна в
лабиринта ме затваря.
Лутам се объркана
от свят във свят -
в спомени оплетена.
Това ли е моят живот? -
с това, което бях
и сегашното ми аз.
© Венелина Колева All rights reserved.