Отново мрак по мойте струни,
божествен звън дъхът разлива
и сякаш огънят на тези устни,
че жаждата на времето убива.
А кой ли с свойта арфа броди?
Мъгла от песен непозната
тече по мойте вени тънки,
единствен спомен в тишината,
еднакво мил, неясен -
лъч пречупен през сълзите,
изплакани във късна есен.
© Павел Грамадов All rights reserved.