Тъмни серпентини върху квадратите на пространството
оставя времето
и бягащото ехо...
цикли -
водовъртежи на тъмните води в каналите
(половината от тебе е отнесена - половината и от душата, и от тялото)
... В предверията пустота -
галерии подземни за плъхове
след покаянието на прокажените...
Сводовете ниски, в които пипнешком
се плиска мисълта
удавена от своите въпроси...
Моретата обречени
превърнати на локви
... съмнения дълбаещи във черепа на Лудия
(ръце на лудите посегнали да изядат главата Му)
... И втората половина на деня -
несъвършена,
превъртаща ключа в ключалката на здрача
... агонията на мечтите
във мрежата на най-жестокия Рибар...
и слънцето! -
самотен фар в безкрайността,
заснел изострилите се от втренчване черти
пред мрака.
... Звездите със игли небесни,
пробождащи тела-антени
в невралгични точки...
И нервни тръпки - концентрични кръгове -
дъхът на нещо невидимо
сред студа на космоса...!
© Младен Мисана All rights reserved.