Jan 6, 2011, 7:16 PM

Ако не знаеш за какво живееш.. 

  Poetry » Other
781 2 3

 

В забързания ритъм на деня

от себе си по малко губим,

пропускаме да задържим мига

и уморени от съня се будим.

Нали природата с очи ни е дарила -

защо не виждаме красивите неща?

Там някъде от страх се свила

ранената ни страдаща душа.

Сами измисляме житейските закони

табута,предразсъдъци, вина,

прекланяме се пред свещените икони,

а след това потъваме в лъжа.

На всеки ъгъл срещаме капани,

за свои грешки някой друг виним,

приятел от приятел "ближе" рани,

преглъщаме обиди и мълчим.

Животът наш изцапахме със кал,

Земята вече стене отмаляла,

богатствата, които Бог е дал,

ръка човешка безразсъдно пропиляла.

Ако не знаеш за какво живееш

и не раздаваш щедро любовта,

ако добро със шепи не пилееш

и не усещаш пулса на света,

ще бъдеш непробудила се пролет,

мечтаеща за цъфнали поля,

ранена птица, чакаща за полет,

отчаяно заровена в пръста.

Можеш ли да залепиш луната,

счупена от слънцето на две?

Можеш ли да стоплиш и душата,

зъзнеща от чужди грехове?

 

© Доника Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Съгласна със Запрян-трудни въпроси, трудни отговори...Предполагам че вече си си отговорила...Поздравления!!!
  • Трудни въпроси-трудни отговори.Браво!Хубаво е.
  • Много хубаво стихотворение. Поздравления, землячке!
Random works
: ??:??