Aug 30, 2013, 11:04 PM

Активистка 

  Poetry » Humour
417 0 0

– Ти, бабке, си социалистка,

навярно знаеш що е "чистка"?!

 

– А бре, момче, у "Чистотата"

бях трийсет годин' на заплата:

хигиенистка-комунистка!

Но... де да зная що е "чистка"!

 

– "Чистка", бабо, е подмяна!

Тъй правят "новата промяна":

уволняват, съкращават

и на никой не прощават,

"чистят" бързо, без умора,

ама все за "свои хора"–

"най-добри специалисти",

взети от партийни листи!

 

– Я съм проста членка, баби,

хич с въпроси се не хаби!

Там... по "горните етажи",

висше правило де важи...

грешки всеки ден да правят,

тутакси ше ги поправят!

Всеки "горе" бил Експерт –

ей затуй си немам дерт!

 

– Ами пенсийката, бабо?!

 

– Е, те... стига ми за хлябо!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??