АЛИБИ
Нямахме юридическо алиби,
но нямахме и никаква вина
за съградените села с колиби –
не сме избирали своята съдба…
Сега обаче избора направихме
и той не е културен и етичен –
за природа и морал забравихме,
човекът се оказа егоист себичен…
Ще сърба дълго на хаоса попарата
идното невинно човешко поколение,
ще тегне тям на бащите им покварата
дорде човещината излезе от забвение…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.